Recepten Asperges Koken

Aspergebroodjes

Aspergebroodjes

Een soort variatie op saucijzenbroodjes, of worstbroodjes. Zo zou je aspergebroodjes kunnen zien, alleen dan nog lekkerder. Een gerecht dat je natuurlijk als hoofdgerecht kunt gebruiken, maar ook als lunchgerecht. Bovendien kun je zowel witte asperges, als groene asperges gebruiken, hoewel de witte wellicht de voorkeur hebben.

Meer lezen

Aspergesoep

Aspergesoep

Aspergesoep maken, één van de mooie, en lekkere gerechten die je met verse witte asperges kunt maken. Ook in deze soep zijn er natuurlijk ook weer vele verschillende variaties te vinden, die soep van asperges nog unieker maken, en verschillende smaken toevoegen aan de klassieke soep. Het meest gangbaar, is de klassieke Aspergesoep.

Meer lezen

Aspergerisotto

Aspergerisotto

Aspergerisotto. Een combinatie van twee heerlijke gerechten, waaruit je de frisheid van de lente kunt proeven. Daarbij moeten we natuurlijk wel stellen, dat de aspergerisotto op veel verschillende manieren gemaakt kan worden, en dus eigenlijk ook helemaal op je eigen smaak valt aan te passen.

Meer lezen

Aspergeragout met ham

Aspergeragout met ham

Aspergeragout met ham is een variatie op de vaak gegeten ragout, en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als voorgerecht. Aspergeragout met ham, is een licht voorgerecht, lekker fris, dat bijvoorbeeld uitstekend past bij een zwaarder hoofdgerecht als bijvoorbeeld bij biefstuk, hertenbiefstuk of een ander soort wild.

Meer lezen