Aspergetaart met zalm en spinazie

Aspergetaart met zalm en spinazie

Aspergetaart met zalm en spinazie is een manier om asperges op tafel te zetten, die alle tafelgasten zal verbazen. Exotisch, spannend, en ook nog een enorm lekker.

recept Aspergetaart met Zalm en spinazie

Natuurlijk kun je met deze taart veel afwisselen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword asperges
Voorbereidingstijd 25 Minuten
Kooktijd 20 Minuten
Totale Tijd 45 Minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 420 kcal

Ingrediënten

 • 1 Pak Bladerdeeg Of een rol.
 • 200 Gram Asperges
 • 250 Gram Zalm In blokjes.
 • 1 Teentje Knoflook
 • 200 Gram Verse Asperges
 • 3 Eieren
 • 125 Geraspte kaas
 • 150 Milliliter Kookroom
 • Peper en zout

Bereiding

 1. Hartige taarten kun je eindeloos mee variëren. In dit gerecht gebruik je asperges met zalm en spinazie. Voor de asperges kun je zowel voor de witte als de groene variant kiezen. Beide lenen zich goed voor een hartige taart en kunnen goed gecombineerd worden met zalm en spinazie.

 2. Om de bladerdeegbodem niet zacht en soppig te laten worden ga je deze blind bakken. Verwarm de oven op 200 graden en bedek de quichevorm met het bladerdeeg. Voor het blindbakken kun je bakbonen gebruiken. Bak de taartdeeg 10 minuten. Haal de taart eruit en haal de bakbonen er weer uit. Laat de taartbodem afkoelen.

 3. De asperges kook je voor en laat je in een vergiet uitlekken. De spinazie bak je samen met een fijngesneden knoflook op een hoog vuur. Dit laat je vervolgens ook goed uitlekken in een vergiet. 

 4. Het is belangrijk dat er niet te veel vocht in de taart komt. Druk de spinazie daarom goed uit in een zeef of vergiet zodat alle overtollige vocht eruit is.

 5. Nu kun je de taart gaan vullen. Verdeel de gekookte asperges over de bodem van de taart. De stukjes zalm kun je rauw overheen verdelen. Tot slot verdeel je de spinazie over de taart. Je maakt de hartige taart af met de eieren en kookroom. Klust de eieren los en doe de kookroom erbij. Mix dit goed door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Als laatste doe je de kaas erbij. Meng het geheel goed door elkaar en giet het over de groente en zalm heen.

 6. Zet de hartige taart terug in de oven en laat het op 170 graden bakken. Na 20 minuten is de taart klaar en kun je het uit de oven halen. Laat de hartige aspergetaart met zalm en spinazie afkoelen voor je het serveert.

Advertentie