Roerbakken Asperges

Roerbakken Asperges

Roerbakken Asperges kun je combineren met allerlei groenten in de wok, maar in dit recept gebruiken we de simpele methode, zodat de smaak optimaal tot zijn recht komt.

Recept Roerbakken Asperges

Roerbakken wordt overigens ook wel wokken genoemd.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword asperges
Voorbereidingstijd 10 Minuten
Kooktijd 10 Minuten
Totale Tijd 20 Minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 395 kcal

Ingredi├źnten

 • 1 Kilo Groene of witte asperges.
 • Citroensap van een halve citroen
 • Klontje Boter
 • 100 Milliliter Slagroom
 • Zout en peper

Bereiding

 1. Asperges worden meestal in water gekookt maar het is ook mogelijk om de asperges te bakken. Gebakken asperges zijn wel wat knapperiger en worden niet zo zacht als wanneer je ze zou koken in water. Witte asperges zijn snel gaar waardoor je ze niet hoeft voor te koken als je ze wilt bakken.

 2. Groene asperges zijn wat steviger en hebben een langere gaar tijd nodig. Als je groene asperges gebruikt dan kun je deze dus het beste eerst even voorkoken.

 3. De asperges zijn ook gemakkelijk schoon te maken. Je schilt ze en hoeft alleen het uiteinde eraf te snijden. Voor de roerbakken asperges kun je de asperges in stukken snijden zodat ze ook sneller gaar worden.

 4. Doe vervolgens de boter in de pan en bak de asperges op een laag vuur. Zorg dat je er wel continu bij blijft om de asperges om te roeren. Voeg het citroensap toe en laat de asperges nog een paar minuten doorbakken.

 5. Na 10 minuten zijn de asperges goed zacht en kun je het op smaak brengen met zout en peper. Als laatste voeg je de slagroom toe en laat je het nog enkele minuten door sudderen. Je roerbakken asperges zijn dan klaar om op te dienen. Roerbakken asperges zijn een heerlijk bijgerecht voor bij je aardappels of vis. Maar ook gewoon als lunch met een vers stuk brood is het een feestje om van te genieten.

 6. Je kunt de asperges ook van te voren bakken en op het laatst opbakken, en dan pas op smaak brengen met peper en zout, en de slagroom toevoegen. Zo heb je in een mum van tijd toch een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel.

Advertentie