Gefrituurde Asperges

Gefrituurde Asperges

Gefrituurde asperges. Er wordt wel eens beweerd dat je eigenlijk alles kunt frituren, maar na het eten van dit gerecht zal je dat beamen.

Recept Gefrituurde asperges

Heerlijk uit de friteuse.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword asperges
Totale Tijd 30 Minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 515 kcal

Ingrediënten

 • 1 Kilo Witte asperges
 • 150 Milliliter Bier
 • 125 Gram Bloem
 • 1 Ei
 • 1 Eetlepel Olie voor het beslag
 • Olie om te frituren
 • Zout

Bereiding

 1. Gefrituurde asperges zijn een lekker tussendoortje of leuk op een borrelfeestje. Ook kinderen zijn dol op gefrituurde asperges. Voor gefrituurde asperges kun je zowel groene als witte asperges gebruiken. Het is ook leuk om een mix van groene en witte asperges te gebruiken om het feestelijk te maken.

 2. Om te asperges voor te bereiden was je deze en schil je ze. De onderkant van de asperges is hard en stug. Dit deel kun je niet gebruiken en snijd je eraf. Halveer de asperges en kook ze in water. De kooktijd van de asperges is zo’n 6 tot 8 minuten. Voeg bij het kokend water alvast zout toe zodat de asperges het zout op kunnen nemen en ook sneller gaar worden. Laat de asperges vervolgens afkoelen in een vergiet.

 3. Voor het beslag waar je de asperges doorheen haalt splitsen we het eitje. Het eigeel meng je met de bloem en bier en eetlepel olie tot beslag. Voeg zout toe en laat het rusten. Het eiwit gooi je niet weg maar klop je stijf. Het stijfgeklopte eiwit voeg je vervolgens toe aan het beslag.

 4. Verwarm de friteuse op 180 graden en haal de asperges stukjes door het beslag. Let er wel goed op dat de asperges stukjes volledig onder het beslag zitten. Frituur de stukjes asperges tot ze goudbruin zijn. Laat de gefrituurde asperge stukjes uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze als ze nog warm zijn.

 5. Gefrituurde asperges zijn heerlijk bij een huisgemaakte mayonaise. Dien de gefrituurde asperges op een schaal met een kommetjes mayonaise of gebruik de gefrituurde asperges als krokante toevoeging voor een maaltijdsalade. Met gefrituurde asperges kun je een heerlijk hapje voorzetten of juist een heerlijke maaltijd verrijken.

Opmerkingen – Tips

Eventueel kun je het beslag weglaten en de asperges zo frituren.

Advertentie