Ham-Aspergetaartjes

Ham-Aspergetaartjes

Ham-Aspergetaartjes zijn eigenlijk een variatie op het recept voor aspergetaart, maar absoluut niet minder lekker. Ook kinderen vinden deze taartjes erg lekker.

Recept ham-aspergetaartjes

Asperges maken in de vorm van een taart is een heerlijk alternatief.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword asperges, ham
Voorbereidingstijd 15 Minuten
Kooktijd 20 Minuten
Totale Tijd 35 Minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 420 kcal

Ingrediënten

 • 500 Gram Witte asperges
 • 250 Plakjes Ham
 • 8 Plakjes Bladerdeeg
 • 200 Milliliter Kookroom
 • 0,5 Bosje Peterselie
 • 3 Eieren
 • Zout en peper

Bereiding

 1. Als je eens wilt uitpakken op een feestje of een leuk voorgerecht wilt maken dan kun je deze ham-aspergetaartjes een keer uitproberen. De ham-asperge taartjes zijn een lust voor het oog en heerlijke éénpersoonshapjes in een voorgerecht voor een familiediner of gewoon als hoofdgerecht met wat salade erbij.

 2. Voor de ham-aspergetaartjes schil je de asperges en snij je de asperges in ongeveer 4 stukjes. Kook de asperge stukje gaar en laat het afkoelen. Ondertussen ga je het ei mengsel gereed maken. Kluts de eieren los en voeg het kookroom erbij. Hak de peterselie fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel. Breng het mengsel op smaak met wat zout en peper.

 3. Voor de taartjes neem je een muffinvorm. Neem een bladerdeegplakje en drapeer dit in een muffinvorm. Zorg ervoor dat je de muffinvorm wel eerst invet met wat boter of olie. Het is mooie als de taartjes een beetje robuust ogen dus als het bladerdeeg over de vorm heen komt hoef je het niet netjes af te snijden maar kun je het gewoon laten staan.

 4. Als de asperges zijn afgekoeld kun je ze in de ham gaan rollen. Neem een plakje ham en leg er een paar stukjes asperges op. Rol het strak in de ham en leg het pakketjes rechtop in een met bladerdeeg beklede muffinvorm. Herhaal dit tot je alle taartjes hebt gevuld. Giet nu het ei en room mengsel over de taartjes en doe de taartjes in de voorverwarmde oven. Bak de ham-aspergetaartje in 20 minuten op een hoogte van 200 graden. Als de ham-aspergetaartjes goudbruin zijn en het ei en room mengsel gestold is dan zijn de taartjes gaar en kun je ze uit de oven halen.

Advertentie