Go Back
Afdrukken

Groene asperges koken

Groene asperges kun je koken, maar ook rauw in gerechten gebruiken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword groene asperges
Voorbereidingstijd 5 Minuten
Kooktijd 10 Minuten
Totale Tijd 10 Minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 19 kcal

Ingredi├źnten

  • 500 Gram Groene asperges
  • Water
  • Zout

Bereiding

Schillen en schoonmaken

  1. Bij groene asperges valt er niet zo bijster veel schoon te maken, en al helemaal niets te schillen. Groene asperges hoeven namelijk niet geschild te worden. Tenzij je hele dikke groene asperges heb, die wel geschild moeten worden. Deze worden echter nagenoeg niet verkocht, en ook al worden deze verkocht, koop ze dan niet. Dikke groene asperges zijn gewoon niet lekker.

  2. Wel moet je bij groene asperges de onderkant er even afsnijden, of breken. Meer werk is het dus eigenlijk niet. Groene asperges koken doe je op dezelfde manier als witte asperges koken.

Kooktijd asperges

  1. Leg daartoe de asperges in een pan met water. Je kunt hiervoor een speciale aspergepan gebruiken, maar een gewone pan werkt ook.

  2. Voeg een klein beetje zout toe.

  3. Afhankelijk van de dikte kook je de asperges in 8 tot 10 minuten. Tenminste als je niet al te dikke asperges hebt. Heb je vrij dikke asperges zal de kooktijd eerder 12 minuten bedragen.

    De juiste kooktijd kun je makkelijk vinden door even met een vork in de asperge te prikken. Voelt dit nog hard aan, nog niet gaar. Je kunt ook een stukje afsnijden en zelf proeven.